Jérémie Piazza, geboren in Le Havre in 1984.

Hij is drummer, gitarist, improvisator en componist.

Als kind is hij gefascineerd door de muziek van zijn nonkel, Little Bob. Hierdoor ontstaat zijn verlangen om zelf te spelen.

Op zijn acht jaar, neemt hij voor de eerste keer een gitaar in de hand. Later begint hij autodidactisch drum te spelen als begeleiding op alle platen die hij maar kan vinden. 

Later volgt hij klassieke percussie en jazz aan het Conservatorium van Rouen. Zijn interesse voor oude muziek en hedendaagse muziek leidt hem naar het behalen van een Bachelor in de muziekwetenschap in 2006.

Zijn spel is sterk gekleurd door de intensiteit en swing van blues en rockmuziek, die hem sinds zijn kindertijd hebben geïnspireerd.

Gedurende zijn muzikale carrière ontwikkelt zijn passie voor improvisatie zich in al zijn vormen, zonder zich te laten begrenzen door codes en genres.

In 2000 debuteert hij op scène samen met vrienden van de middelbare school. Deze band is blijven groeien en ontpopt zich tot een collectief van multidisciplinaire kunstenaars: Les vibrants Défricheurs.

Jeremie Piazza maakt deel uit van de groep Papanosh die speelt op de internationale jazzscènes, samen met artiesten als Roy Nathanson, Marc Ribot, Napoleon Maddox, Fidel Fourneyron of André Minvielle.

Hij speelt ook met Little Bob en the Blues Bastards en heeft samengewerkt met artiesten als Brad Scott en Ramsay Midwood, zowel in Frankrijk als in het buitenland.

Je hebt hem misschien ook in grote formatie gehoord met Tous Dehors, La Compagnie Lubat, of meer recent in Cartoons van Fred Pallem & le Sacre du Tympan.

Ten slotte geeft hij soloconcerten, waarbij hij een volledig geïmproviseerd en intiem repertoire brengt.

Jérémie Piazza doceerde drum van 2007 tot 2015 en begeleidde danslessen in het Conservatorium van Rouen.

Sinds 2014 woont hij in Brussel.