Jérémie Piazza is drummer, gitarist, improvisator en componist.

Hij werd geboren in 1984 in Le Havre.

Als kind was hij gefascineerd door de muziek van zijn oom, de rockzanger Little Bob, die hij vaak zag optreden. Op vijfjarige leeftijd maakte hij een gitaar van karton. Later begint hij autodidact te drummen door alle schijven die hij te horen krijgt mee te spelen. Hij volgde klassieke percussie en jazzlessen in het conservatorium van Rouen. Zijn voorliefde voor oude muziek en hedendaagse muziek leidde hem in 2006 tot het behalen van een Bachelor of Musicology. Voor zijn drumwerk vindt hij inspiratie in een variatie van muziek: van gospel tot traditionele Japanse muziek. Dankzij zijn talrijke concerten en ontmoetingen groeit zijn passie voor improvisatie, waarbij hij muzikale codes en genres overschrijdt.

 

Jérémie Piazza is lid van het multidisciplinaire kunstenaarscollectief Les Vibrants Défricheurs. Hij was drumleraar en begeleidde danslessen aan het Conservatorium van Rouen tussen 2007 en 2015. Hij woont sinds 2014 in Brussel.

 

Hij maakt deel uit van Papanosh, een jazzkwintet dat beroemd is in de jazzscene over de hele wereld en samenwerkt met artiesten als Roy Nathanson, Marc Ribot, Napoleon Maddox, Fidel Fourneyron en André Minvielle. Papanosh' platen worden geprezen door critici ("CHOC" Jazz Magazine, "Indispensable" Jazz News, "ELU" Citizen Jazz ...).

 

Ook speelde hij met artiesten als Little Bob, Brad Scott, Ramsay Midwood, zowel in Frankrijk als in het buitenland.

 

Je hebt hem misschien in big bands horen spelen met Tous Dehors, La Compagnie Lubat en nu in Le Sacre du Tympan van Fred Pallem of L' Orchestre National de Jazz van Frédéric Maurin.

 

Hij geeft soloconcerten en brengt een totaal geïmproviseerd en intiem repertoire.